Tuesday, March 11, 2008

Eleccions

No podia quedar-me sense comentar els resultats electorals de les eleccions d'ahir.
Gràcies a tots per mantindre'm informada. A continuació vos posaré el nombre de escons de cada partit (copy paste d'un mail que he rebut, ejem):

PSOE 169 escons
PP 154 escons
CIU 10 escons
PNV 6 escons
ERC 3 escons
IU 2 escons

D'altra banda, em sembla genial que Llamazares dimitisca perquè ja li tocava, no entenc molt bé ni com el van deixar presentar-se a estes eleccions amb el poc carisma que té.

No cal dir que em semblaria genial també que dimitisca Rajoy i que desaparega del mapa una temporada perquè de veritat que em pareix molt pànfil, aquest home.
Sobre això de l'Aguirre... juas, no sé. A mi l'impressió que em fa la dóna és una mica d'histèrica, m'agrada més la de la Vega, per molt arrugada que estiga, perquè té més collons.

I quina llàstima que cada vegada hi hagen menys partits petits amb representació política i s'ho enduguen tot els dos grans. Aixina no anirem enlloc.

Per cert, vull comentar també un fet que m'ha cridat molt molt l'atenció: la felicitació del rei del Marroc a ZP, desconeixia que li tingues en tanta estima.

Vos copie un fragment directament de les notícies de msn:

El rey Mohamed VI de Marruecos envió anoche un mensaje de felicitación al presidente del Gobierno español, José Luís Rodríguez Zapatero, por la victoria del PSOE en las elecciones generales de ayer y le transmitió su voluntad de seguir trabajando juntos para profundizar en las "históricas relaciones" entre los dos países.

En su mensaje, que recoge la agencia oficial MAP, el monarca alauí expresa sus "más calurosas felicitaciones y sinceros deseos de total éxito en vuestra elevada misión, con el fin de lograr las aspiraciones de vuestro pueblo amigo de conseguir, bajo vuestra sabia dirección, mayor progreso, modernización y prosperidad, así como un mayor peso de vuestro país en Europa, con gran resplandor regional e internacional".

Esta victoria, a juicio de Mohamed VI, es "más que una renovación de la valiosa confianza del vecino pueblo español amigo, en el liderazgo de vuestra distinguida persona y en vuestra respetable organización política, una expresión democrática y meritoria de vuestra candidatura para seguir presidiendo el Gobierno del Reino de España en una segunda legislatura".

Asimismo, añade, esta victoria es también un "reconocimiento y una confirmación de vuestras elevadas cualidades políticas y humanas, unas cualidades que hemos tenido ocasión de constatar en vuestra persona y que os engalanan en tanto que excelente estadista, juicioso y prudente, que consideramos entre los principales amigos de Marruecos".

El monarca marroquí dijo compartir con Zapatero "sentimientos de amistad, entendimiento y mutua consideración" así como "la coincidencia de nuestros respectivos puntos de vista acerca de las distintas cuestiones de interés común".

Sí, les felicitacions de la Merkel i el Sarkozy també m'han xocat, després que hagueren donat suport al barbut.

Vinga, des d'ací un missatge d'ànim per l'Ikram que té un examen xungo però no dixa de mirar el blog... juijiuji. Sorry, sorry.

Besets a tothom

PD: No, no vaig votar per correu perquè havia d'anar a l'ambaixada de Seül abans del 9 de febrer per fer la sol·licitud i ho vaig preguntar el dia 1 de febrer... total que tenia poc de temps i a més el 6 marxava al Japó.

6 comments:

Anonymous said...

que bé, no et vaig haver d'enviar un mail queixant-me de la victòria del rajoy :)
per donar el punt de vista francès, he de dir que el sarkozy sempre recolza tothom alhora (jueus i palestins, republicans i demòcrates... i, sí, uns dies rajoy i d'altres zapatero). així s'assegura que, guanyi qui guanyi, li tindran afecte (i també s'assegura que, després d'uns mesos, tothom n'estigui fins al capdemunt. que aquí tmb hi va haver eleccions ahir, municipals, i la carla bruni li haurà de cantar moltes cançons d'amor per consolar-lo perquè la cosa no pinta gaire bé...). vaja, que no em sorprèn gens la felicitació al zapatero.
*bisouuuuus*

marticer said...

Cris, no te estranyes de les felicitacions de Angela Merkel i Sarkozy, malgrat son de diferents opcions diplomatiques, encara que per cortesía i sent membres de l´Unió Europea tenen que felicitar-lo, en quan a lo del rei de Maroc també es normal.Sobre lo dels partits xicotets i amb la llei electoral que tením també es normal que desapareguen puix favorix al bi-partidisme.Aquest any em varem designar 1er Suplent del President de Taula, menys mal que si que aná el titular,encara que vaig tindre que matinar.A mi els partits majoritaris no em defraudarán perque no els he votat a ningú.No obstant reconec que els partits minoritaris ho tenen prou dificil, perque no tenen suficients recursos i no es donen a coneixer prou i tenen poc poder de convocatoria als mitjos audiovisuals.
Hui he anat a dinar en els del ball, al Pla de Pineda en front de la Plaça el Carmen, a tu segur que t´hagueren agradat els plats, perque eren sobre tot de cuina Libanesa.
El dia 12 vaig en la "ma" amb la asociació del pre.jubilats a vore l´Hemisferic, nosaltres ja l´han vist pero farán un atra pel-licula.Al Oceanográfic que no l´han vist,dinar incluit i després ens porten a vore l´exposició de Sorolla, que la vorem un atra vegada,tot per 18 €uros cadascú.
Al dia seguent anem amb el ball de l´universitat popular a Alacant, a vore un Museu i atres coses amb el dinar ,tot gratuit.

Res més ,bona nit i bessets

marticer said...

Cris ,volia dir diferents opcions politiques no diplomatiques

Anonymous said...

Estas elecciones ha habido un bipartidismo xq muxa gente ha obtado x "el voto util",es decir, votar al PSOE para frenar al PP.

No creo q Rajoy dimita. Y lo de Esperanza no se, xq no acompaño a Rajoy en la derrota, ella y Zaplana desaparecieron de la foto.

Anonymous said...

Gràcies per la llumeta mare Àngels, però crec que haurà de ser un ciri d'aquells tan gruixuts!! Ja us diré com m'ha anat!! Espero que millor que el Rajoy a les eleccions!!
Que vagi bé, després de l'examen de us explicaré més coses i les anècdotes amb els meus alumnes que no tenen desperdici...
Mua
Ikram

Anonymous said...

No t preocupes Ikram q las velas de mi madre nunca son pekeñas!!!jejeje. Suerte!!!