Tuesday, February 26, 2008

Perquè les setmanes comencen diumenge

Sí, a Corea com a Anglaterra les setmanes comencen diumenge i precisament diumenge passat va ser com el punt d'inflexió que va deixar enrere una setmana marcada per l'avorriment i el desfici i va obrir les portes d'una setmana que ja s'acaba i que m'ha passat volant. És el que te sortir una mica, ni que siga a la biblio. ^^
Com ja hem dit, el resum per la setmana l'enceta una pel·li coreana que vaig anar a vore amb en Jong Hoon, un compi de classe. La veritat és que al principi tampoc no m'apetia especialment anar a vore-la però era de lo milloret comparat amb la resta de pel·lis que feien al cine. Ací teniu el cartell:

Quina sorpresa de pel·li, em va agradar molt! Hi ha suspens, un assassí i evidentment també sang, policía i paraules malsonants. De fet, els diàlegs són breus i estan tan plagats amb 'fill de puta' et alt. que ha sigut de les pel·lis que més he entès! yuuuuuhu.
Després del cine, a sopar i a fer un cafenet, per culpa del qual, per cert, després no em podia dormir i vaig estar com fins les 6 de la matinda maleïnt el puto cafè, he.
La resta dels dies els he passat sense quefers especials, he anat quedant amb gent per sopar, he anat al dentista (que ja és com ma casa) o a la biblio. Sí, sí, que hi he anat dos dies, no m'ho crec ni jo!

I com que m'han passat documents gràfics, vos ensenye les fotos de dimecres, quan vam quedar per acomiadar al Jong Ho perquè se'n va a la Xina dimarts vinent a estudiar xinés i a fer de missioner. Sí, sí, heu llegit bé. Hi ha coses de Corea que em sorprenen molt i que a l'hora em fan molta ràbia, com és el fet que l'esglèsia cristiana tinga tant de poder al país i que a més no s'hi conforme, sinó que busque constantment expandir-se (i a més que ho faça a través d'estudiants...). Ja sé que no és cap novetat perquè a Espanya hi ha hagut sempre molt de trapitxeo amb l'Esglèsia, que els europeus van ser especialistes en anar conquerint el món en nom de la religió (i el comerç) i també (pa que no se me queixe ningú) que altres religions també ho han fet... però que voleu que hi faça, jo li tinc tírria a la cristiana, que és en la qual m'han educat.

El cas és que a Corea hi ha molts cristians practicants i em fa molta ràbia!! Perquè són gent jove i a més és que és una religió que van importar el segle passat! que abans no la tenien i NO ELS HI FEIA FALTA!!!! I si això afegim que se'n van a menjar el cap a d'altra gent... ja em toca la moral.

I després de tant de rotllo, al que anàvem, a les fotos ^^


Este és Jong Ho, el que marxa a la Xina... jajaja.

I ací teniu un extra de fotos meues, per a què no vos queixeu :P



I ara a comentar!

Besets coreans!

5 comments:

Anonymous said...

Que avorrida que estic que t'escric cada dos per tres... abans de marxar, que fort que aquest noi se'n vagi a fer de missioner, tan jove que és. I això com es fa? Vull dir et pantes i què? Vas per XIna intentant parlar amb la gent i convèncer-los que el millor que poden fer és passar-se al cristianisem?! Quina poca feina, mira que és jovenet!! En fi cadascú!!!
Me'n vaig a fer classes, el meu millor alumne, el que pregunta tant, m'ha trucat per dir-me que es desapunta pq li han sorgit inconvenients i que ja s'hi pauntarà el setembre... en fi!!
Estàs molt mona a la foto!!

marticer said...

Cris no et poses aixina amb la religió.De totes maneres tampoc el cristianisme es d´açí, mes bé va vindre d´Orient i tu estás ara en Orient o siga que per Continentalitat es més de Korea que d´Espanya, perque Korea está al Orient i Espanya a Europa o no?, pero no te prengues les coses tan fortament. A mi em va estranyar quan en Afganistán agafaren varios misioners cristians i eren de Korea.
Besset i Bona nit

papayabubble said...

anònima,

el que em va dir el noi és que primer aprendrà xinès (ja en sap una mica) i anirà fent-se amic de la gent, tantejant el terreno, i quan ja siga gent més coneguda i de confiança doncs explicar-los la mandanga.
Supose que si ell s'ho creu ja li anirà bé. La veritat és que desconec si l'esglèsia li paga res... podria ser.

marticer,

en teoria el cristianisme va nàixer del judaisme als territoris del que avui és (o hauria de ser) palestina. Si mires el mapa voràs que ixa zona està molt més a prop d'Espanya que de Corea...
Jo estic a 'Orient' que dius tu, però a l'Orient llunyà, no al 'pròxim'. Et recorde també que el cristianisme es va estendre pel mediterrani (en convertir-se en relgió de l'imperi romà) i que només 1500 anys després ha arribat a Corea de la manera que la coneixem ara.
Per tant, per continentalitat, distància, vincles històrics, comercials, culturals... podem concloure que "es més d'Espanya que de Korea".

I m'ho prenc fortament perquè:
1)em fa ràbia que la gent crega en coses que per mi són mentida
2)hi ha gent que es dedica a promoure l'engany tot i saber-ho
3)aquesta màquina de mentides trau molts beneficis econòmics i disposa de poderosos mitjans de control i influència.

He dicho.

marticer said...

Tranki Cris, no et esbalotes.Solament dirte que al Imperi Romá , crec que els cristians anaven a les cavernes peque el Cristianisme estava prohibit i els cristians anaven als lleons.En totes les religions hi ha bons i roins,pero hi un dit que diu que mes val ,mal conegut que bo per coneixer. A més en totes les religions hi ha l´aparat burocrátic de les Esglesies i les gents de peu ,que lo més segur que no coincidixen del tot en els altres. I també et dic que hi ha moltes religions amb un grau més gran de sumisió i desconeiximent del valors de la persona que la cristiana. Sobre lo de l´Oriente ja ho se próxim, mitja i llunya.No obstant sempre hem tingut la Mar com a freontera.
Canviant de tema ,he segut nomenat President suplent de taula a les ellleccions generals del 9 de Març, o siga que al menys tindré que presentarme a les 8 de matí, per si no va el titular, o siga que no en fa ninguna grácia.
Bessets

Unknown said...

bon día aixineta, desde el treball vec la teua foto molt mes nítida pq la llum en dona a la pantalla, no com en casa que está d'esquenes a la finestra, i realment se te veu molt plácida, serena i sonrient,te trove molt boniqueta.

respecte al tema religós, opine que es bo per al individuo que tinga una creençia,es diga com es diga, Buda, Deu, Alá, Sol, Energía.............
per intentar trovarli un sentit a la vida, una raó de ser,
de a on venim i a on anem,
i que la veritat no la te ningú,
la tenim tots,
molts bessets de ma"